Eller som det heter på italienska, Casareccia con pomodoro e finocchio. Det låter ju snäppet godare på det viset. Eftersom jag var i behov av kolhydrater inför innebandyn idag blev det en enkel men väldigt god pastarätt idag. Varför krångla till det. Efter inköpet av De Cecco pastan i lördags provade jag ett av de recept som jag fick med. Jag har använt De Ceccos Casareccia och krossade tomater från Mutti. En bra pasta och bra tomatsmak är A och O i den här rätten:
500 gr pasta Casareccia De Cecco
1 fänkål
1 gul lök
400 gr krossade tomater (Mutti)
1 king solo vitlök eller 4 vanliga klyftor
Olivolja
Balsamico 1 – 2 msk
Riven parmesan
Salt och peppar
Färsk basilika
Peperoncini (om man vill ha lite bett i såsen)
Citron
Hacka lök, vitlök och fänkål och fräs mjukt i lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och en skvätt vatten, typ en knapp dl. Låt puttra 15 – 20 minuter. Eftersom jag är svag för lite starka tomatsåser och har svårt att följa recept, smulade jag ner 2 st peperoncini. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och balsamico. Eftersom jag inte hade färsk rosmarin hemma, har jag tagit bort det från receptet, men jag smulade ner en nypa torkad istället. Som en extra tocuh har jag också lagt till rivet skal från en citron. Citron äger! Koka pastan al denne, häll av och blanda med tomatsåsen. Servera med riven parmesan, några drag från svartpepparkvarnen och lite färsk basilika. Om man inte hittar De Cecco pasta på sin närbutik kan man ersätta med liknande pasta, typ Strozzapreti.

