Pasta med Salsicchia picante och ärtor

Det känns märkligt att jag helt glömt att lägga upp den här fantastiska rätten tidigare. Den är både snabblagad och helt underbar. Jag åt två portioner i igår av ”misstag” och jag var nästan för mätt för frukost i morse. Då brukar ju jag vara den som kan vakna runt 4 och längta till en cortado, lite rostad bröd med ost och en skål yoghurt med hemlagad müsli. Misstaget var att jag först lade upp en jätteportion, insåg att jag skulle ta en bild till bloggen, men tallriken var överfull och grotesk. Jag åt upp halva och tänkte att jag tar en bild på torsdag, då jag ändå ska äta samma mat igen. Njae, det gick liksom inte att vänta med det tänkte jag, så jag lade upp en lite mindre portion på en andra tallrik och arrangerade den lite snyggare. Nu blev ju bilden rätt bra och det såg så gott ut så jag kunde liksom inte låta bli att äta upp den också. Därför vill jag nu bjuda på den här favoriten som jag hoppas ska falla er i smaken.salsicchiapastafixed
Till 2 hungriga eller 3 medelhungriga personer behövs:

1 fp ca 6 korvar salsicchia picante,  (den ska vara rå och av bra kvalitet)
En bra pasta. Jag valde DeCeccos Mafaldine
Frysta ärtor eller sojabönor
1 dl vispgrädde
färsk Parmesan

Börja med att koka upp rejält med vatten och salta ordentligt.
Under tiden snittar du upp korvarna och skrapar ur köttet med en tesked.
Stek färsen i lite olja tills den får lite färg, tillsätt sen de frysta ärtorna eller sojabönorna.
När de ”tinat” med färsen slår du på en skvätt grädde ungefär en deciliter. Det här ska inte bli en gräddsås med korv , utan grädden skall bara binda ihop korv och ärtor och bli krämigt.
Låt pastan rinna av och rör sen ihop den med korven och ärtorna. Lägg upp och dra några varv med pepparkvarnen över och toppa med färskriven parmesan. Å nu blev jag hungrig igen!


2 tankar kring ”Pasta med Salsicchia picante och ärtor

  1. Kina

    Låter gott, måste prova men får vänta till nästa vecka.
    Tomato relishen var super till pulled högrev!
    Även till en vegetarisk rätt som jag åt häromdagen med couscous och halomni.

    1. Mats

      Låter kanon Kina! Jag ska själv testa till grillat bröd med relish, pulled pork och en söt bbqsås på toppen. Ev. Toppar jag med en skiva anklever terrine……

Kommentarer är stängda.